Firma Spomlek jako pierwsza wróciła do starych tradycyjnych serów, stawiając na wyszukanych smakoszy, skupiając uwagę podczas produkcji na jakości surowców i kunszcie serowarów.
To łagodny ser, rozpływający się w ustach, o złożonej głębokiej słodkości. Przy skórce często ujawnia smaki gorzkiej czekolady, kakao, orzechów. Może współtworzyć deskę, ale też i sam może królować pośród stołu. Wtedy trzeba mu zapewnić towarzystwo dobrych dodatków, miodu, marchewek maczanych w miodzie i osypanych prażonym makiem, orzechów, migdałów, dużych rodzynek. Do kuchni wchodzi jak do siebie. Jest za pan brat z zupami i sosami, rozpuszcza się idealnie, rozpościerając aurę dostatniości i wyjątkowości. Uzupełni kanapkę z rostbefem, cielęciną, pogodzi się w sałatce z cytrusami.
Ser jest zrobiony z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa minimum 6 miesięcy.
Cena za 100g.
Ser jest zrobiony z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa minimum 6 miesięcy.
Cena za 100g.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz